TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

KKB ve TMKŞ İş Birliğiyle 31 Milyar TL’lik VDMK İhraç Edildi

Hem kredi veren kuruluşların hem de ticaret yapan kuruluşların bilançolarında yer alan varlıkların değerlemesini gerçekleştiren TMKŞ, kurucusu olduğu fonlardan ihraç edilen varlığa dayalı menkul kıymet (VDMK) portföyüne; başta bankaların ve finansman kuruluşlarının bireysel ve ticari kredileri olmak üzere reel sektörden de çeşitli varlıkları devralırken, KKB’nin finansal kuruluşlara sunduğu hizmetlerden faydalanıyor. TMKŞ, söz konusu işlemleri gerçekleştirirken, KKB’nin sunduğu Bireysel Kredi Notu (BKN), Ticari Kredi Notu (TKN), Çek Endeksi/Skoru, Bireysel Borçluluk Endeksi, Ticari Borçluluk Endeksi verilerinden de faydalanarak, etkin bir risk analizi gerçekleştiriyor.

TMKŞ bugüne kadar yaptığı 31 Milyar TL büyüklüğündeki Varlığa Dayalı Menkul Kıymet ihraçlarında, KKB’nin Bireysel Borçluluk Endeksi ve Bireysel Kredi Notu hizmetlerinden de faydalanarak, 21,7 Milyar TL Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihracı gerçekleştirdi. TMKŞ’nin KKB tarafından sunulan Ticari Kredi Notu (TKN), Çek Endeksi ile Çek Skoru ve Ticari Borçluluk Endeksi hizmetlerinden yararlanarak yaptığı VDMK ihracının tutarı ise 9,2 milyar TL’ye ulaştı.

TMKŞ Genel Müdürü Haldun Nigiz

“TMKŞ – KKB iş birliğinin; TMKŞ’nin kurucusu olduğu Varlık Finansmanı Fonları’nın bugüne kadar ki VDMK ihraçlarının performansı üzerindeki ayırt edici pozitif etkisini deneyimlemiş olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.”

VERİYLE GÜÇLENEN İHRAÇLAR, SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜMEYE KATKI SAĞLIYOR

“Finansal sistemin sağlıklı işlemesi ve sermaye piyasalarının derinleşmesi adına veri temelli analizlerin ve şeffaf bilgi paylaşımının önemi her geçen gün artıyor. TMKŞ ile iş birliğimiz bu anlayışın somut yansımasıdır. Sağladığımız veri ve skor hizmetlerinin, etkin risk analizi açısından önemli bir değer oluşturduğunu görmekten memnuniyet duyuyoruz.”

Related Posts

Mazot koptu gidiyor: Litresi 55 TL’yi aştı

Akaryakıt fiyatları yeniden alev aldı. Döviz kuru, ham petrol fiyatları ve ÖTV artışları derken; 9 Temmuz itibarıyla motorine gelen 1,20 TL’lik yeni zamla birlikte, litre fiyatı birçok şehirde 55 TL’nin üzerine çıktı.

Türkler parasını nasıl saklıyor? Hollandalı dev banka tek tek analiz etti

ING Türkiye’nin 2025 1. çeyrek Tasarruf Eğilimleri Araştırması’na göre, her iki kişiden biri tasarruf yapıyor. Yastık altı birikim yine ilk sırada; gençlerde düşüş, uzun vadede getiri beklentisi yükselişte

Bir sigara grubuna daha zam: En ucuz ve pahalı sigara fiyatları listesi güncellendi

Sigara fiyatları Temmuz 2025 itibarıyla yeniden zamlandı. Philip Morris grubu, 9 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak üzere sigara fiyatlarını artırdı. En ucuz sigara 85 TL, en pahalı sigara 94 TL oldu. İşte güncel zamlı sigara fiyatları listesi…

Vergi borcu olanlar için yeni dönem: Yüzde 400 yükseltildi

Vergi borçlarının taksitlendirilmesinde teminatsız tecil limiti 50 bin liradan 250 bin liraya çıkarıldı. Cumhurbaşkanı kararı ile yürürlüğe giren düzenleme sayesinde, artık daha yüksek tutarlardaki borçlar için teminat göstermeden yapılandırma yapılabilecek.

Bir sigara grubuna daha zam: Fiyat listesi belli oldu!

Sigara fiyatları temmuz ayında art arda gelen zamlarla yükselmeye devam ediyor. Sektörün önde gelen markaları da zam dalgasına katıldı. Yeni fiyatlar tüketicinin cebini daha da zorluyor.

Üç kadından biri ne eğitimde ne işte!

EGİAD’ın hazırladığı rapora göre gençlerin mesleki yönlendirme eksikliği, beceri yetersizliği ve umutsuzluk gibi sorunlarla karşılaştığı belirtiliyor.