Çanakkale Turizm Master Planı Toplantısı

Çanakkale Turizm Master Planı Toplantısı Gerçekleştirildi

Çanakkale’nin sürdürülebilir turizm vizyonunu belirlemek amacıyla düzenlenen “Çanakkale Turizm Master Planı” hazırlık süreci kapsamında bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya, Çanakkale Valisi Ömer Toraman, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve diğer yerel yetkililer katıldı.

Vali Toraman: Yerel Yönetimlerin Katkısı Çok Kritik

Vali Toraman, toplantıda yaptığı konuşmada, turizm faaliyetlerinin yerel yönetimlerin katkısıyla düzenlenmesinin çok önemli olduğunu vurguladı. Toraman, “Yerel yönetimlerin katkısı planın uygulanması açısından kritik bir değere sahip. İşbirliği ve katılımcılık önemli, herkesin fikrini almalı ve birlikte hayata geçirmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Vali Toraman ayrıca Çanakkale’nin kültür turizmi alanında önemli örnekler sunduğunu belirtirken, master planın turizmin sürdürülebilirliği için önemli olduğunu vurguladı.

CHP Milletvekili Güneşhan: Paydaşlarla İşbirliği Şart

CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, master planın sürdürülebilir ve uygulanabilir olması için paydaşlarla geniş katılımlı bir şekilde hazırlanması gerektiğini söyledi. Güneşhan, “Merkezi hükümet, yerel yönetim, üniversite, sivil toplum ve sektör temsilcilerinin bir araya gelmesi önemli.” dedi.

Belediye Başkanı Erkek: Güçlü Bir Turizm Vizyonumuz Var

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Çanakkale’nin güçlü bir turizm vizyonuna sahip olduğunu belirterek, tarih, kültür, turizm ve üniversite kenti olmayı hedeflediklerini söyledi. Erkek, “Bugün herkes burada, uyum ve dayanışma var. Stratejik plan ve turizm master planını çok önemsiyorum.” şeklinde konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez ve ÇOMÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefik Okan Mercan’ın sunumlarının ardından toplantıya, birçok yerel yetkili, sektör temsilcileri ve akademisyenler katılım gösterdi.

Related Posts

Borsa haftayı nasıl tamamladı? İşte en çok kazandıran ve kaybettiren sektörler (4 Temmuz 2025)

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 47,36 puan artarken, toplam işlem hacmi 85 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 1, holding endeksi yüzde 0,52 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 2,89 ile spor, en çok …

Google ve Meta’yla başa çıkamadı: Ünlü teknoloji şirketi iflas etti

Reklam teknolojisi alanında 20 yıl önce yola çıkan Marin Software, dijital reklam devleriyle baş edemeyince iflas bayrağını çekti. Şirketin kalan varlıkları, Teksaslı milyarderin yatırım fonuna satılıyor.

Tapu sahipleri dikkat: O kalemlere büyük zam geliyor!

İstanbul’da emlak piyasasını etkileyecek önemli bir değişiklik yaşanıyor. Rayiç bedellerin artışı, hem ev sahiplerini hem de alım satım yapacak yurttaşları yakından ilgilendiriyor. Yeni düzenlemeyle vergiler ve tapu harçları da yükselecek.

Zamlar yağmur gibi yağıyor… Erdoğan halk için o yetkisini kullanacak mı?

TÜİK’in açıkladığı tüketici fiyatları (TÜFE) ve Yurt İçi Üretici Fiyatları Endeksi’nde (Yİ-ÜFE) gerçekleşen haziran artışlarıyla ilk 6 aydaki enflasyon farkları netlik kazanırken, temmuzda memur ve emekli aylıklarına yapılacak artışın yanında yılın ikinci yarısında uygulanacak Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve buna bağlı maktu vergi artışları da ortaya çıktı. Gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da…

Merkez’in rezervleri eridi: 4 haftanın en düşüğü

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) toplam rezervleri, 27 Haziran ile sona eren haftada 155,7 milyar dolardan 154,4 milyar dolara gerileyerek, son 4 haftanın en düşük seviyesine indi. TCMB haftalık verilerine göre, döviz rezervleri altı …

Azerbaycan Rusya’yla ekonomik işbirliğini askıya alırsa ne kadar kaybeder?

Rusya ile Azerbaycan arasında yaşanan gerilimli süreç nedeniyle Bakü’nün Rus pazarından çekilmesi halinde Azerbaycanlı şirketlerin yaşayacağı kaybın bir hayli yüksek olduğu görüldü.