Çanakkale Turizm Master Planı Toplantısı

Çanakkale Turizm Master Planı Toplantısı Gerçekleştirildi

Çanakkale’nin sürdürülebilir turizm vizyonunu belirlemek amacıyla düzenlenen “Çanakkale Turizm Master Planı” hazırlık süreci kapsamında bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya, Çanakkale Valisi Ömer Toraman, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve diğer yerel yetkililer katıldı.

Vali Toraman: Yerel Yönetimlerin Katkısı Çok Kritik

Vali Toraman, toplantıda yaptığı konuşmada, turizm faaliyetlerinin yerel yönetimlerin katkısıyla düzenlenmesinin çok önemli olduğunu vurguladı. Toraman, “Yerel yönetimlerin katkısı planın uygulanması açısından kritik bir değere sahip. İşbirliği ve katılımcılık önemli, herkesin fikrini almalı ve birlikte hayata geçirmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Vali Toraman ayrıca Çanakkale’nin kültür turizmi alanında önemli örnekler sunduğunu belirtirken, master planın turizmin sürdürülebilirliği için önemli olduğunu vurguladı.

CHP Milletvekili Güneşhan: Paydaşlarla İşbirliği Şart

CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, master planın sürdürülebilir ve uygulanabilir olması için paydaşlarla geniş katılımlı bir şekilde hazırlanması gerektiğini söyledi. Güneşhan, “Merkezi hükümet, yerel yönetim, üniversite, sivil toplum ve sektör temsilcilerinin bir araya gelmesi önemli.” dedi.

Belediye Başkanı Erkek: Güçlü Bir Turizm Vizyonumuz Var

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Çanakkale’nin güçlü bir turizm vizyonuna sahip olduğunu belirterek, tarih, kültür, turizm ve üniversite kenti olmayı hedeflediklerini söyledi. Erkek, “Bugün herkes burada, uyum ve dayanışma var. Stratejik plan ve turizm master planını çok önemsiyorum.” şeklinde konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez ve ÇOMÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefik Okan Mercan’ın sunumlarının ardından toplantıya, birçok yerel yetkili, sektör temsilcileri ve akademisyenler katılım gösterdi.

Related Posts

Sadece o ilde 2 milyon TL’nin altına ev satılıyor

Endeksa’nın oluşturduğu ‘Türkiye’de konut piyasası analizleri’ raporunda, ortalama konut fiyatı 4 milyon 89 bin TL olarak belirlendi. Raporda ortalama konut fiyatının 2 milyon TL’nin altında kaldığı tek bir şehir yer alıyor.

‘Konak aşkı’, tasarruf dinlemedi

Kamuda Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kağıt üzerinde kaldı. İktidar ‘İtibardan tasarruf olmaz’ dedi.

Konya’da don felaketi: Kiraz ve meyve bahçeleri büyük zarar gördü

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Konya Akşehir’de don nedeniyle meyve ağaçlarında yüzde 90’a varan zarar meydana geldiğini belirterek, üreticinin desteklenmesi çağrısında bulundu. Özellikle badem, ceviz, kayısı ve kiraz bahçeleri ağır hasar aldı.

Altının kilogram fiyatı ne kadar oldu? 25 Nisan 2025 Cuma kilogram altın fiyatı…

Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda altının kilogram fiyatı ne kadar oldu? Altın borsasında bugün en fazla işlem yapan kurumlar hangileri? İşte ayrıntılar…

Metro Türkiye, Türk Somonu’nu tezgahlara taşımaya başladı: “Gelecek nesillere bırakılması gereken değer”

Metro Türkiye, Samsun’da çevreci yöntemlerle yetiştirdiği Metro Premium Türk Somonu’nun ilk hasadını gerçekleştirdi. 350 tonluk üretimde deniz ekosistemi korunurken, gerçekleştirilen 350 tonluk hasatla 250 ton deniz balığının da yem olmasının önüne geçildiği açıklandı.

Yatırımcılar altının bu türüne yöneliyor: İlgi rekor seviyede!

Yatırımcıların altına olan ilgisi, Borsa İstanbul’daki sertifikalara yönelimi artırdı. Dijital erişim ve vergi avantajı, sertifikaları cazip hale getiriyor. Sertifikaların fiziki altına çevrilebilmesi de güvenli liman arayanların dikkatini çekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir