Kadıköy Belediyesi’nin ‘Kadıköy Bostanları’ projesi başladı

(İSTANBUL) – Kadıköy Belediyesi’nin doğal tarım yöntemleriyle sağlıklı ve temiz gıdaya doğrudan erişim sağlanması amacıyla hayata geçirdiği ‘Kadıköy Bostanları’ projesinde yaz dönemi başladı.

Kadıköy Belediyesi’nin yaz ve kış dönemi olmak üzere her yıl 592 kişiye hizmet verdiği Kadıköy Bostanları’nda ilk fideler toprakla buluşturuldu.

Fenerbahçe, Moda, Acıbadem ve Göztepe Mahalleleri’nde bulunan Kadıköy Bostanları’nı kullanmak için bu dönem yaklaşık 3 bin ilçeli başvuruda bulundu. Kadıköy Belediyesi tarafından çekilen kura sonucunda 4 bostanda 296 asil, 296 da yedek olmak üzere toplam 592 kullanıcı Kadıköy Bostanları’nı kullanmaya hak kazandı. Bostan kullanıcıları, bu hafta sonu düzenlenen törenlerle açılışı yapılan bostanlarda belediye tarafından kendilerine verilen fide ve tohumları toprakla buluşturdu.

Kadıköy Bostanları’nın açılışında konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı, şunları söyledi:

“DAYANIŞMAYLA BÜYÜYECEK”

“Kent hayatının yorucu, kalabalık ve stresli ortamından sıyrılarak kendi sebzelerinizi yetiştirebileceğiniz bostanlarımızda toprakla, tohumla ve elbette bol üretimle geçireceğiniz keyifli bir dönem sizleri bekliyor. Bu üretim sürecinin yanı sıra bostanlarımız aynı zamanda bir süre sonra komşuluk ilişkilerinin pekiştirildiği ve hasatların pay edildiği birer dayanışma merkezleri halini de alıyor. Bizler, Kadıköy Bostanları’nın en çok bu özelliğini seviyoruz; çünkü her güzel şey gibi üretimin de ancak dayanışmayla büyüyeceğini biliyoruz.”

“35 YAŞINDAYIM İLK DEFA ELİM TOPRAĞA DEĞİYOR”

Bu yıl ilk defa bostanda ekim ve dikim yapacağını söyleyen Begüm Bozoğlu, “Apartmanda oturduğumuz için bahçe fırsatımız olmadı. O yüzden başvurdum. Daha önce arkadaşımı çıktı, onunla birlikte buraya geldim ve çok hoşuma gitti. Sonra ben de başvururdum ve çıktı.  Çok heyecanlıyım. Fidelerimizi aldık, toprakla uğraşıyoruz. Ekeceğiz, güzel olacağını düşünüyorum. 35 yaşındayım ilk defa elim toprağa değiyor” diye konuştu.

“BİZİM İÇİN BİR NİMET”

Mert Şölenay ise “İlk defa deniyorum. Arkadaşımdan duydum, başvuru yaptım. Bu zamana kadar hep toplayıcıydık. Hiç ekmedik. En fazla pazardan aldık. Şimdi de deneyimleyeyim dedim. Hiçbir bilgim yok. Bize eğitim verdikleri kadar yapmaya çalışıyorum. Kadıköy’de bir işletme sahibiyim ve hayatın içinde yeteri kadar stres yaşıyoruz.  İnsanın toprağa değmesi gerekiyor. Elektriğini atması gerekiyor. Bize için sunulmuş bir nimet, artık toprağa değiyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir