MEHTAP GÖKDEMİR / Ankara – Demirci, Milliyet’e şunları söyledi: “Kurban etinin kesildikten hemen sonra pişirilmesi çok sağlıksız. Yeni kesilen etin buzdolabında en az 24 – 48 saat dinlenmesi ve sertliğinin geçmesi beklenmeli. Aksi halde sindirimi zaten zor olan kırmızı et ile sağlığımızı bozabiliriz. Kırmızı et, çok iyi bir protein kaynağı olmasının yanı sıra demir, çinko ve magnezyum açısından zengindir. Ancak C vitamini içermediği için etin yanında C vitamininden zengin bir salatayla tükettiğimizde demirin emilimini artıracaktır. Etlerimizi kömür ateşinde yanacak şekilde yüksek ısıya maruz bırakmamak gerekir. Kısık ateşte kavurmak, haşlamak, ızgara yapmak sağlıklı olacaktır. Etler yoğun yağ içerdiği için yağ eklememek ve özellikle yüksek kolesterol hastalarının porsiyon kontrolüne dikkat etmesi gerekir. Su içmeyi de ihmal etmemeliyiz.”
Related Posts
MHP’de üç milletvekilinin istifası kabul edildi
- Mehmet Karaman
- 26 Kasım 2024
- 1 min
- 0
Milliyetçi Hareket Partisi, Isparta Milletvekili Hasan Basri Sönmez, Bolu Milletvekili İsmail Akgül ve Kilis Milletvekili…
Negmar, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenlere özel %50 indirim fırsatı sunuyor!
- Mehmet Karaman
- 26 Kasım 2024
- 1 min
- 0
Negmar Feribot İşletmeleri, öğretmenlerimize minnettarlığını göstermek amacıyla 24 Kasım Öğretmenler Günü'nüne özel bir kampanya uyguluyor:…
İzmir Kırgızistan ile daha yakın ilişkiler kuracak
- Mehmet Karaman
- 26 Kasım 2024
- 2 min
- 0
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Kırgızistan’ın İstanbul Başkonsolosu Lira Sydykova'yı makamında ağırladı. Başkan…