Muğla sahillerinde cankurtaran sıkıntısına sıkı takip

Kenan GÜRBÜZ

Muğla’nın sahillerinde yaşanan boğulma vakalarının önüne geçebilmek için Sahil Güvenlik ekipleri plajlarda denetleme ve bilgilendirme faaliyetleri yürütmeye devam ediyorlar.

Sahil Güvenlik ekiplerinin Muğla’daki plajlarda yaptıkları denetimlerde, çok sayıda plajda cankurtaran sayısının yetersiz olduğu belirlendi ve söz konusu plajlar uyarılarak işlem yapıldı. PD’nin de geçen pazar günü Ercan İnan’ın “Yedi beache bir cankurtaran” manşetiyle duyurduğumuz tehlikenin ardından Sahil Güvenlik ekipleri, 7-8 işletmenin bulunduğu bazı plajlarda tek bir cankurtaran olduğunu tespit ederek, işletmeler hakkında işlem yapıldı.

Ekiplerin, Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Datça gibi ilçelerin yanı sıra Akyaka, Dalyan, Akbük, Göcek, Ölüdeniz sahillerinde de denetimlerine aralıksız devam ettiği bildirildi. Sahillerde görev yapan 10’a yakın cankurtaranın ve 500’e yakın vatandaşın denizde can güvenliği, emniyeti ve boğulma olayları konusunda Sahil Güvenlik ekiplerince bilgilendirildiği öğrenildi. Ekipler yaz sezonun başladığı günlerde 112 ve UMKE ekiplerine denizden yaralı tahliyesi eğitimi vermişlerdi.

3 AYDA 89 BOĞULMA VAKASI İHBARI

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü verilerine göre turizm sezonun başladığı günden bugüne kadar geçen 3 aylık süre içinde 112 ekiplerine 89 boğulma vakası ihbarı geldi. Ekipler, cankurtaranlar, vatandaşlar ve Sahil Güvenlik ekiplerinin yaptığı ihbarlara çok kısa süre içinde ulaştılar.

VATANDAŞLARI BİLGİLENDİRİYORLAR

Ekipler, öncelikle plajlarda görevli cankurtaranlarla iş birliği yaparak denizdeki güvenlik önlemlerini artırıyor. Ancak cankurtaran bulunmayan bölgelerde ise Sahil Güvenlik ekipleri vatandaşlarla iletişime geçerek önemli bilgilendirmelerde bulunuyor.
Denize giren vatandaşlara yüzme alanlarını aşmamaları, özellikle öğleden sonra rüzgârın artması nedeniyle fazla açılmamaları ve çocuklarını gözden uzaklaştırmamaları konusunda uyarılarda bulunarak bilinçli deniz keyfi yapmanın önemini vurguluyorlar.

CANKURTARANLAR GÖREV BAŞINDA

Muğla’nın farklı ilçelerinde bulunan ve belediyeler tarafından işletilen halk plajlarından ise aralarında kadınlarında yer aldığı can kurtaranlar mesai saatleri içerisinde görev yapıyorlar ve sürekli vatandaşları anonslarla boğulma olaylarına karşı bilgilendiriyorlar. Muğla Büyükşehir Belediyesi İl genelinde 21 plajda kurduğu sistemle engelli vatandaşların cankurtaranlar yardımı ile denize girmesini sağlıyor.
Muğla’nın farklı ilçelerinde görev yapan cankurtaranlar denize giren vatandaşları riskli bölgelerde yüzmemeleri konusunda sık sık anonslarla uyarıyorlar.

MARMARİS PLAJININ “KADIN” CANKURTARANLARI

Marmaris Belediye Halk Plajında görev yapan kadın cankurtaran Ayşegül Keskin, 2 yıldır plajda görev yaptığını anlatarak, şunları söyledi:

“Plajda toplam 3 cankurtaran görev yapıyoruz. Sürekli olarak gözlerimiz sahilde, gözümüzü özellikle çocuklar ve yaşlılardan ayırmıyoruz. Marmaris Belediyesi plajlarında 7 arkadaşımız görev yapıyor. Bunlardan 2’si kadın. Bizim plajda 2 kadın görev yapıyoruz. Plajımız Mavi Bayraklı ve Engelsiz Plaj olduğu için engelli vatandaşlarımızın denize ulaşmasına yardımcı oluyoruz. Boğulma ve Boğulayazma dediğimiz vakalara müdahale ediyoruz. Plajda sağlık ekimizde var. Bu yaz 7 boğulma vakasına müdahale ederek güvenli bir şekilde sahile çıkardık. Üzücü bir olay yaşamadık. Ben ve arkadaşlarım dürbünle sahili sık sık gözlüyoruz ve dubalarla belirlenen riskli alanlara girenleri “Dikkat Riskli Bölge, Boğulma Tehlikesi olan Alan” şeklinde uyarıyoruz”

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir