Alzheimer bulguları genç yaşlarda ortaya çıkabilir

Alzheimer Hastalığına Dair Risk Faktörleri Genç Yaşlarda da Etkili Olabilir

Columbia Üniversitesi Mailman Halk Sağlığı Okulu ve Butler Yaşlanma Merkezi tarafından yürütülen araştırma, Alzheimer hastalığına dair risk faktörlerinin ve biyolojik belirtilerin, bilişsel işlevleri çok daha erken yaşlarda etkileyebileceğini ortaya koydu. ABD genelinde genç ve sağlıklı bireyler üzerinde yapılan büyük çaplı çalışmada, 24 ila 44 yaş arasındaki katılımcılarda bilişsel performans ile Alzheimer’a ilişkin risk faktörleri arasında bağlantılar tespit edildi.

Araştırma ekibi, Kardiyovasküler Risk Faktörleri, Yaşlanma ve Demans Görülme Sıklığı (CAIDE) puanlama sistemini kullandı. Elde edilen verilere göre, kalp-damar riskleri ve bazı biyobelirteçlerin, klinik semptomlar ortaya çıkmadan yıllar önce dahi bilişsel fonksiyonlarla ilişkili olabileceği belirtildi. Çalışmanın başyazarı Prof. Allison Aiello, araştırmayla ilgili yaptığı açıklamada, “Alzheimer riskine dair işaretler 50 yaşından önce bile gözlemlenebiliyor. Bu durum, erken müdahale ve müdahale stratejilerinin önemini açıkça ortaya koyuyor” değerlendirmesinde bulundu.

Araştırma sonuçları, Alzheimer hastalığına karşı mücadelenin sadece ileri yaşlarda değil, genç yaşlardan itibaren başlaması gerektiğine işaret etmektedir.

Related Posts

Vulcain’in yeni saati spor severleri mest etmeye hazırlanıyor

Vulcain’in Skindiver koleksiyonuna eklediği GMT komplikasyonu, dalış saatlerinin işlevselliğini seyahat kolaylığıyla buluşturuyor. 38.3 mm çapındaki kasası ve 200 metre su geçirmezlik özelliğiyle model, dalış için güvenilir bir tercih sunuyor. Mat …

Dünyanın en güçlü dizel aracı 100 bin euronun üzerinde değer kaybı yaşadı

Bir zamanlar dünyanın en güçlü dizel motoruna sahipti. Bugünse ikinci el piyasasında inanılmaz bir fiyata satılıyor. Audi Q7 V12 TDI, hem performansıyla hem de yaşadığı şaşırtıcı değer kaybıyla otomobil tutkunlarını şaşkına çeviriyor.

Spotify için kritik soruşturma

Küle “Spotify hakkında başlattığımız inceleme, kültürel üretimin adil koşullarda sürdürülebilmesi açısından büyük önem taşıyor” dedi.

Sorunlu kablosuz kulaklığı çöpe atmayın: İşte çözüm önerileri

Müzik dinlerken, dizi izlerken ya da toplantıdayken bir anda kesilen sesler, kopan bağlantılar ya da sadece bir kulaklıktan gelen cılız bir tını… Tüm bu sorunlar, kablosuz kulaklık konforunun görünmeyen yüzünü oluşturuyor.

WhatsApp’a yapay zekâlı mesaj özeti geldi

WhatsApp, kullanıcıların okunmamış mesajlarına hızlıca göz atmalarını sağlayan yeni bir yapay zekâ özelliğini duyurdu. Message Summaries (Mesaj Özetleri) adı verilen bu yenilik, mesaj gizliliğini koruyarak kullanıcıların bireysel ve grup sohbetlerinde olan biteni özetle görmelerine olanak tanıyor.

ABD her yıl askeri teknolojiye 997 milyar dolar harcıyor: 8’i sanki bilimkurgudan fırlamış

Dünyanın en büyük savunma bütçesine sahip olan Amerika Birleşik Devletleri, askeri teknolojilere her yıl yaklaşık 1 trilyon dolar harcıyor. Bu dev bütçeyle geliştirilen bazı sistemler ise gerçeklikten çok bilimkurgu filmlerini andırıyor.