Çocuk Hakları İçin Önemli Görüşme: TBMM ve BM Temsilcisi Bir Araya Geldi

TBMM Çocuk Hakları Alt Komisyonu Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, BM Temsilcisi Najat Maalla M’jid ile Görüştü

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çocuk Hakları Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Çocuklara Karşı Şiddet Özel Temsilcisi Najat Maalla M’jid ile bir araya geldi.

Radiye Sezer Katırcıoğlu, M’jid’in çocuk hakları konusundaki kararlı mücadelesine vurgu yaparak, Türkiye’nin çocuk hakları sözleşmelerinin önemini belirtti.

Katırcıoğlu, çocukların sadece şiddetten korunması değil aynı zamanda zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesinin önemine değinerek, LGBT faaliyetlerine karşı olduklarını ve çocukların güvenli bir geleceğe sahip olmalarını istediklerini açıkladı.

Çocuk hakları alanındaki çalışmalarını anlatan Katırcıoğlu, çocukların haklarını öğrenmeleri ve korumaları amacıyla yaptıkları projelerden bahsederek, depremzedelerin çocuklarına destek olmak üzere Japonya’ya yaptıkları ziyaretten de bahsetti.

Dijital alandaki çocuk tehditlerine dikkat çeken Katırcıoğlu, yaklaşık altı aydır yürüttükleri çalışmanın sonuçlarına dikkat çekerek, dünya genelinde çocukları bekleyen tehlikelerin kontrol edilemez boyutlara ulaştığını vurguladı.

BM Temsilcisi M’jid ise Türkiye’deki çocuk hakları çalışmalarını takdirle karşıladığını belirterek, dijital alanda karşılaşılan şiddet ve istismar konularına dikkat çekti.

M’jid, bilgi iletişim teknolojileri şirketlerinin bu konuda sorumlulukları olduğunu ve politikalar üretmenin yanı sıra bu şirketlerin de sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Meriç Ürer – Politika

Related Posts

Veremediğiniz kiloların sebebi bu hastalık olabilir!

Beslenme ve Diyet Uzmanı Ekin Sayer, lipödemin yalnızca kilo problemi değil, kronik ve ilerleyici bir bağ doku hastalığı olduğunu belirterek, “Tedavide esas olan yalnızca kilo vermek değil; vücudu bir bütün olarak iyileştirmektir” dedi.

Boğmaca Aşısı Hamilelik Sürecinde Vurulur mu ?

Boğmaca aşısı hamilelik sürecinde vurulur mu? Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı hakkında bilgi veren uzmanlar, akılda kalan soruları yanıtladı. 

Uzmanı uyardı: Kalp sağlığınız için ‘tadımlık’ et tüketin!

Yaz aylarına denk gelen Kurban Bayramı’nda et tüketiminde aşırıya kaçılmaması gerektiğini belirten Prof. Dr. Bilal Boztosun, özellikle kalp ve damar hastalarının bu dönemde beslenmelerine özen göstermesi konusunda uyarılarda bulundu.

Sağlık Bakanlığından ‘Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ uyarısı

Sağlık Bakanlığı, kene tutunan veya kene ile temas eden kişilerin en az 10 gün, hasta insan veya viremik dönemdeki hayvanların kan ve vücut sıvılarıyla doğrudan temas eden kişilerin ise kendilerini 2 hafta süreyle takip etmeleri uyarısında bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA), kene tutunması veya keneyle temas sonucu bulaşabiliyor ve can kaybına yol açabiliyor.

Kanserin geri dönmesini engelleyen ‘doğal güç’

Yeni araştırmalar, düzenli egzersizin kanserin tekrar etmesini önlemede bazı ilaçlardan daha etkili olabileceğini ortaya koydu. Uzmanlar, hareketli bir yaşam tarzının tedavi sonrası süreçte kritik rol oynayabileceğini vurguluyor.

Gençleşme vaadiyle gelen büyük tehlike! Hormonları mahvediyor, sakın yüze sürmeyin

Sosyal medyada yaygınlaşan tehlikeli bir güzellik trendi, kadın sağlığını riske atıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Bekir Şen, östrojen içerikli vajinal kremlerin yüz bölgesine uygulanmasının ciddi hormonal dengesizliklere ve uzun vadede kanser riskine yol açabileceği konusunda uyarıyor.