MEHTAP GÖKDEMİR / Ankara – Demirci, Milliyet’e şunları söyledi: “Kurban etinin kesildikten hemen sonra pişirilmesi çok sağlıksız. Yeni kesilen etin buzdolabında en az 24 – 48 saat dinlenmesi ve sertliğinin geçmesi beklenmeli. Aksi halde sindirimi zaten zor olan kırmızı et ile sağlığımızı bozabiliriz. Kırmızı et, çok iyi bir protein kaynağı olmasının yanı sıra demir, çinko ve magnezyum açısından zengindir. Ancak C vitamini içermediği için etin yanında C vitamininden zengin bir salatayla tükettiğimizde demirin emilimini artıracaktır. Etlerimizi kömür ateşinde yanacak şekilde yüksek ısıya maruz bırakmamak gerekir. Kısık ateşte kavurmak, haşlamak, ızgara yapmak sağlıklı olacaktır. Etler yoğun yağ içerdiği için yağ eklememek ve özellikle yüksek kolesterol hastalarının porsiyon kontrolüne dikkat etmesi gerekir. Su içmeyi de ihmal etmemeliyiz.”
Related Posts
Kamerun’da ayrılıkçılar saldırı düzenledi. 3 kişi öldü
- Mehmet Karaman
- 23 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Kamerun’un Kuzey-Batı bölgesinde Anglofon (İngilizce konuşan) ayrılıkçıların düzenlediği saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti. Ulusal basındaki…
Putin ‘nükleer doktrin’i onayladı!
- Mehmet Karaman
- 22 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Rusya Devlet Başkanı Putin, ülkesinin balistik füze saldırılarına uğraması halinde buna nükleer silahla yanıt verilmesine…
Türkiye’nin gizli kalmış tarihi hazineleri: Keşfedilmeyi bekleyen miras
- Mehmet Karaman
- 22 Kasım 2024
- 4 min
- 0
Türkiye, keşfedilmeyi bekleyen tarihi hazinelerle dolu. Göbeklitepe, Kızılkale, Aizanoi ve Hattuşa gibi bölgeler, büyük arkeolojik…