Makarnayı doğru haşlama sırrı ortaya çıktı: Daha az karbonhidrat alacaksınız

Uzmanlar, makarnanın doğru pişirme yönteminin vücudun aldığı karbonhidrat miktarını doğrudan etkileyebileceğini belirtiyor. Beslenme uzmanı Julia Farre, makarnayı “al dente” yani tam kıvamında pişirmenin önemine vurgu yapıyor.

Al dente pişirilen makarnanın, karbonhidratların vücut tarafından daha yavaş ve az emilmesini sağladığı ifade ediliyor. Böylece kan şekerinin daha dengeli yükselmesi ve uzun süre tokluk hissi vermesi sağlanıyor.

İtalya’nın yüksek makarna tüketimine rağmen düşük obezite oranına sahip olmasının sırrının sadece pişirme tekniği değil, aynı zamanda porsiyon kontrolü ve sos tercihi gibi alışkanlıklarda olduğu belirtiliyor.

Julia Farre, mükemmel bir makarna için pişirme önerilerini şu şekilde sıralıyor:

  • Bol tuzlu su kullanmak
  • Paket üzerindeki süreyi 1-2 dakika azaltarak pişirmek
  • Makarnayı soğuk suyla durulamamak
  • Süzdükten sonra sosla hemen buluşturmak

Uzmanlar, makarnanın yanı sıra eşlik eden malzemelere de dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor. Kızarmış domatesli, krema bazlı soslar ve aşırı peynir tüketiminin makarnanın sağlıklı özelliklerini gölgeleyebileceği belirtiliyor.

İdeal makarna tabaklarında, sebzelerle zenginleştirilmiş, az yağlı protein kaynakları içeren ve ölçülü porsiyonlarla sunulan tabakların olması gerektiği ifade ediliyor. Ayrıca, makarnayla birlikte ekmek tüketilmemesi gerektiği çünkü farklı karbonhidrat kaynaklarının bir araya gelmesi kan şekerinde ani yükselmelere yol açabiliyor.

Related Posts

Veremediğiniz kiloların sebebi bu hastalık olabilir!

Beslenme ve Diyet Uzmanı Ekin Sayer, lipödemin yalnızca kilo problemi değil, kronik ve ilerleyici bir bağ doku hastalığı olduğunu belirterek, “Tedavide esas olan yalnızca kilo vermek değil; vücudu bir bütün olarak iyileştirmektir” dedi.

Boğmaca Aşısı Hamilelik Sürecinde Vurulur mu ?

Boğmaca aşısı hamilelik sürecinde vurulur mu? Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı hakkında bilgi veren uzmanlar, akılda kalan soruları yanıtladı. 

Uzmanı uyardı: Kalp sağlığınız için ‘tadımlık’ et tüketin!

Yaz aylarına denk gelen Kurban Bayramı’nda et tüketiminde aşırıya kaçılmaması gerektiğini belirten Prof. Dr. Bilal Boztosun, özellikle kalp ve damar hastalarının bu dönemde beslenmelerine özen göstermesi konusunda uyarılarda bulundu.

Sağlık Bakanlığından ‘Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ uyarısı

Sağlık Bakanlığı, kene tutunan veya kene ile temas eden kişilerin en az 10 gün, hasta insan veya viremik dönemdeki hayvanların kan ve vücut sıvılarıyla doğrudan temas eden kişilerin ise kendilerini 2 hafta süreyle takip etmeleri uyarısında bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA), kene tutunması veya keneyle temas sonucu bulaşabiliyor ve can kaybına yol açabiliyor.

Kanserin geri dönmesini engelleyen ‘doğal güç’

Yeni araştırmalar, düzenli egzersizin kanserin tekrar etmesini önlemede bazı ilaçlardan daha etkili olabileceğini ortaya koydu. Uzmanlar, hareketli bir yaşam tarzının tedavi sonrası süreçte kritik rol oynayabileceğini vurguluyor.

Gençleşme vaadiyle gelen büyük tehlike! Hormonları mahvediyor, sakın yüze sürmeyin

Sosyal medyada yaygınlaşan tehlikeli bir güzellik trendi, kadın sağlığını riske atıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Bekir Şen, östrojen içerikli vajinal kremlerin yüz bölgesine uygulanmasının ciddi hormonal dengesizliklere ve uzun vadede kanser riskine yol açabileceği konusunda uyarıyor.